Accelereren van 1 naar 20 in een jaar
02 augustus 2021 

Accelereren van 1 naar 20 in een jaar

Ik had het niet verwacht, tijdens deze pandemie groeien met een bedrijfsverzamelgebouw rondom sport, vitaliteit, innovatie en ondernemerschap. Waar de sport het grootste gedeelte van het jaar op slot zit, waar bedrijven het zeer lastig hebben en studenten online les volgen. Ook als ondernemers sta je voor talloze uitdagingen. Je hebt je ups en downs. Langzaam kruipen we uit het coronadal op weg naar mooie tijden. Ook met Sports+Vitality hebben we het afgelopen jaar met de handrem erop gespeeld.

In april 2020 openden we nog de eerste Nederlandse hub voor sport, vitaliteit, innovatie en ondernemerschap in Breda. Met BlackBear Goaly Armor als eerste enthousiaste huurder. Nu een jaar later, is de hub uitgegroeid tot 20 ‘spelers’. Deze bedrijven dragen ieder hun steentje bij om onze maatschappij gezonder en vitaler te maken. Soms sta ik er ook niet bij stil dat we deze groei mee hebben gemaakt. Gelukkig zijn er dan mensen die je daar aan herinneren.

We ervaren nu dagelijks de meerwaarde van onze hub. Ondernemers vinden elkaar en steeds meer mensen vinden de weg naar Breda. Er wordt veel kennis gedeeld en er worden nieuwe inzichten opgedaan. Men steunt elkaar en zet nieuwe projecten op. Onze rol is om faciliterend te werk te gaan en onze kennis, ervaring en netwerk beschikbaar te stellen. Ook overheden, onderwijs en de sport maken dankbaar gebruik van de hub.

Spelers zijn betrokken

Vanaf het eerste moment hebben we de ‘spelers’ betrokken bij de ontwikkeling van de hub. We onderscheiden ons al met de aanwezigheid van voldoende opslagruimte. ‘Spelers’ hebben hun voorraad meteen bij de hand. Ook met de aanwezigheid van 2 studio’s wordt voorzien van high-end streamingdiensten tot professionele fotoshoots. Elke vergaderruimte is multifunctioneel en heeft toch een eigen inrichting / karakter. Naast de 6 vergaderruimtes, zijn er ook 7 plekken waar je voor een informeel overleg terecht kunt. En dan hebben we ons parkeerterrein nog en onze 2 tuinen. Bij lekker weer ontmoet men elkaar buiten. Tegelijkertijd valideren de ‘spelers’ ook hun producten en diensten. Zowel binnen als buiten. Al met al is de hub compleet en voorzien we in de ‘spelers’behoefte.

We zijn nog niet uitgegroeid…….

Meer informatie over de HUBS

sports vitality hub

Over de schrijver
"Most connected sportstech person in The Netherlands" / speaker future of sports / urban sports planning Arno Hermans is sinds 2009 actief in het domein van sportinnovatie. Binnen het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs richtte hij in 2011 de afdeling Sports Engineering op. En op 4 januari 2016 werd Europa’s eerste sports accelerator gelanceerd. Door zijn internationale focus weten buitenlandse bedrijven en organisaties Hermans regelmatig te vinden. Hij weet als geen ander hoe de sport innoveert. Een Australische evenknie gaf hem de titel: 'most connected sportstech person in The Netherlands'. Als aanjager van vernieuwing opereert hij nu vanuit het bedrijf Sports+Vitality BV. Met dit bedrijf beantwoordt hij maatschappelijke uitdagingen en implementeert hij innovaties om werk- en leefomgevingen vitaler en gezonder te maken. Voor Sport Knowhow XL schrijft hij op regelmatige basis op prikkelende wijze vanuit het internationale innovatieperspectief over de toekomst van de sport. Niet alleen nieuwe producten en diensten passeren de revue. Ook laat hij zijn licht schijnen over het sportbeleid en ontwikkelingen daarin. Voor meer informatie: arno@sportsvitalityhub.com. Zie ook www.sportsvitalityhub.com.
Reactie plaatsen