Klungelen op ongelooflijk hoog niveau
17 mei 2021 

Klungelen op ongelooflijk hoog niveau

Ga nu naar je favoriete kanaal en luister naar deze aflevering en laat je inspireren;

Soundcloud

Spotify

Google Podcast

Apple Podcast

“De samenleving is aan het veranderen. Die gaat veel sneller dan de overheid bij kan benen. Aan de andere kant hebben we goud in handen. We klungelen op een ongelooflijk hoog niveau.”

André de Jeu ziet zichzelf als een nuchtere Nederlander, eigenlijk een Europeaan. Op zijn reizen voelt hij zich snel thuis. Als alles meezit gaat zijn eerstvolgende reis naar Lissabon. We maken tijdens de podcast een gezamenlijke reis door Colombia, Denemarken, Engeland, Finland, Hongarije, Italië, Schotland en Spanje. En elk land heeft sport en bewegen toch weer anders georganiseerd. Het sociale karakter van Zuid-Europa wordt afgewisseld met de sportmentaliteit in Scandinavië tot het Engelse Sports & Medicine initiatief in Sheffield.

Hoe kan je met een sportwet de inactieve Nederlander in beweging brengen? Wat is de waarde van de buurtsportcoach? En hoe kunnen overheidsbudgetten anders worden gealloceerd? André draaft af en toe lekker door. Hij uit zijn zorgen over de afname van het aantal leden van de sportverenigingen. Dat kan in de toekomst zijn weerslag krijgen op de financiering van het vernieuwen van onder andere sportvelden.

Hij ziet een kans om de sociale ontmoetingsplaats te reactiveren, de buurthuizen / wijkcentra. Het welzijnswerk moet volgens hem weer een boost krijgen. Vanuit de sociale insteek wordt dan een eerste stap gezet naar een gezonde leefstijl. Hier moet dan ook ruimte zijn voor family sports. Uiteindelijk ziet André dat het antwoord in de samenleving zit.

podcast sport vitaliteitGa nu naar je favoriete kanaal en luister naar deze aflevering en laat je inspireren

Soundcloud

Spotify

Google Podcast

Apple Podcast

Over de schrijver
Connector I Community Builder I Blogger I Podcaster I Speaker I Investor I Vitaliteitsmakelaar® Talks about #sports, #vitality, #innovation, #communities, and #entrepreneurship
Reactie plaatsen