Chasséveld Breda krijgt sportieve haven met theater, parkeerplaats gehalveerd
18 mei 2022 

Chasséveld Breda krijgt sportieve haven met theater, parkeerplaats gehalveerd

Op maandag 16 mei bracht de Breda University of Applied Sciences (BUAS) een bezoek aan de Sports Vitality Hub in Breda in het kader van Urban Sports Planning. Hoe kan je sport en bewegen faciliteren vanuit de ruimtelijke context? Na een introductie van Marcel Grooten rondom de impact van de Sustainable Development Goals in relatie tot vrije tijd en events, nam Arno Hermans de aanwezigen mee over een holistische en vernieuwende benadering van sport en bewegen. Beide verhalen dienden als opmaat naar een hernieuwde inrichting van drie locaties in Breda. De deelnemers werden onder leiding van leisure en events expert Olaf Ernst en sportplanoloog / initiator Arno Hermans uitgedaagd om aan de slag te gaan met de A27 / Nieuw Wolfslaar, de Bavelse Berg achter Decathlon en het Chasséveld inclusief de Mark.

 

Kabelbaan met stormbaan op de A27

Op het hoogste punt van de geluidswal aan de A27 verrijst een heuse kabelbaan. Niet één, maar meerdere. De start van de kabelbaan bevindt zich op een plateau met uitzicht over Bavel en Breda, nagenoeg tegenover de Bavelse Korenmolen. Meerdere kabelbanen worden met elkaar verbonden in een zigzag patroon. Om de mensen sportief uit te dagen, zal ook een stormbaan aan dit project worden toegevoegd. En het huidige mountainbike parcours krijgt ook een upgrade met meer bochtenwerk dat zorgt voor meer uitdaging.

 

Decathlon krijgt stadion op de Bavelse Berg

Het multifunctionele terrein op de Bavelse Berg krijgt een impuls met het verrijzen van een stadion. Op het terrein worden momenteel veel evenementen georganiseerd waarbij de berg onbenut blijft. Door het creëren van een tribune, kan deze niet alleen worden ingezet voor de festivals. Ook sportevents kunnen op deze plek worden gehost evenals Kinepolis filmavonden. Door de aanwezigheid van Decathlon, zien de bedenkers ook met deze sportketen een perfecte aansluiting. Hiermee wordt verder gebouwd aan de aantrekkelijkheid van Breepark met de stakeholders.

 

Theaterhaven Chasséveld verrijkt met outdoor bowling

Het Chassé Theater werkt aan haar zichtbaarheid in de stad en vindt op het Chasséveld een ideale gelegenheid om hun programmering verder vorm te geven. In de nieuwe haven verrijst een intiem theater met een drijvend ponton als podium. De U-vorm leent zich niet alleen voor voorstellingen, door de tribunes is dit ook een plek waar mensen samen komen. Dit theater is de plek waar onder andere kano’s te water worden gelaten en waar kan worden gezwommen. Het podium verdwijnt onder de tribune. De directe omgeving wordt verder vergroend en aangekleed. De mogelijkheid voor foodtrucks wordt gecreëerd en de aansluiting met de bowling wordt versterkt met outdoor bowling.

 

Meer informatie:

Arno Hermans – 06 22 528 705 / arno@sportsvitalityhub.com

Over de schrijver
"Most connected sportstech person in The Netherlands" / speaker future of sports / urban sports planning Arno Hermans is sinds 2009 actief in het domein van sportinnovatie. Binnen het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs richtte hij in 2011 de afdeling Sports Engineering op. En op 4 januari 2016 werd Europa’s eerste sports accelerator gelanceerd. Door zijn internationale focus weten buitenlandse bedrijven en organisaties Hermans regelmatig te vinden. Hij weet als geen ander hoe de sport innoveert. Een Australische evenknie gaf hem de titel: 'most connected sportstech person in The Netherlands'. Als aanjager van vernieuwing opereert hij nu vanuit het bedrijf Sports+Vitality BV. Met dit bedrijf beantwoordt hij maatschappelijke uitdagingen en implementeert hij innovaties om werk- en leefomgevingen vitaler en gezonder te maken. Voor Sport Knowhow XL schrijft hij op regelmatige basis op prikkelende wijze vanuit het internationale innovatieperspectief over de toekomst van de sport. Niet alleen nieuwe producten en diensten passeren de revue. Ook laat hij zijn licht schijnen over het sportbeleid en ontwikkelingen daarin. Voor meer informatie: arno@sportsvitalityhub.com. Zie ook www.sportsvitalityhub.com.
Reactie plaatsen