Dutch Sport Tech Fund en Sports+Vitality versterken samen sport- en vitaliteitsecosysteem
04 mei 2021 

Dutch Sport Tech Fund en Sports+Vitality versterken samen sport- en vitaliteitsecosysteem

📣  Vanaf april 2021 zijn Dutch Sport Tech Fund en Sports+Vitality een samenwerking aangegaan. Samen willen de organisaties een boost geven aan het Nederlandse sport- en vitaliteitsecosysteem, ervoor zorgen dat sport en vitaliteit startups en scaleups toegang hebben tot kapitaal en internationaal succesvol zijn. Sports+Vitality heeft de afgelopen jaren meer dan 150 ondernemers begeleid.

Uitgebreid ecosysteem van sport en vitaliteit bedrijven
Het Dutch Sport Tech Fund is het eerste Nederlandse investeringsfonds dat zich exclusief toelegt op het investeren in sport en vitaliteit bedrijven. Mark Snijders van Dutch Sport Tech Fund: “Ons partnerschap met Sports+Vitality zorgt ervoor dat we nog dichter op het vuur komen te zitten en al vroeg de meest relevante en veelbelovende sport- en vitaliteit-bedrijven kunnen scouten. Sports+Vitality heeft een uitgebreid ecosysteem opgebouwd met relevante partners en bedrijven. De kennis, het netwerk en de middelen van het Dutch Sport Tech Fund is een logische aanvulling op dit ecosysteem, zodat bedrijven nog sneller kunnen groeien.”

Snijders roemt de kwaliteit van het ecosysteem: “Sports+Vitality zet zich al jaren in voor de groei en bloei van de bedrijven met onder andere accelerator programma’s en als aanjager en verbinder voor bedrijven in het netwerk. Met ISG en Dotcomsport, dat recent een deal tekende met de overheid van Saoedi-Arabië, laten we als fonds zien dat we de bedrijven een internationaal podium kunnen bieden. We kijken ernaar uit om, samen met Sports+Vitality, verdere successen te boeken.”

Ondernemingen sneller laten groeien
Sports+Vitality heeft een internationale community rondom sport, vitaliteit, innovatie en ondernemerschap. Vanuit de eerste fysieke hub in Breda werken we aan een offline en online community. Arno Hermans van Sports+Vitality: “We ondersteunen via het readiness programma ondernemers om verder te groeien. Door de samenwerking met Dutch Sport Tech Fund bieden wij onze leden directer toegang tot kapitaal. We zijn enthousiast om vanuit deze samenwerking het netwerk verder uit te breiden.”

“Het is onze missie om de maatschappij in beweging te krijgen, gelijkgestemden bij elkaar te brengen en te blijven inspireren. De afgelopen jaren hebben we meer dan 150 ondernemers begeleid. In maart 2020 hebben we onze eerste Sports+Vitality HUB gerealiseerd. Na Breda gaan we in de nabije toekomst meer hubs openen.”

Over de schrijver
Connector I Community Builder I Blogger I Podcaster I Speaker I Investor I Vitaliteitsmakelaar® Talks about #sports, #vitality, #innovation, #communities, and #entrepreneurship
Reactie plaatsen