GEZONDE WERKVLOER 2021

Koers op vitaliteit

Ben jij erbij?

Symposium is verzet

We hadden in mei van dit jaar gehoopt dat we op 23 september een volwaardig symposium konden organiseren. Helaas is dit niet mogelijk. We hopen op meer duidelijkheid komende periode om zo een volwaardig programma te kunnen organiseren. Alle verkochte tickets blijven geldig. Indien je in november niet aanwezig kunt zijn heb je recht op restitutie van je ticket.
lees meer over 25 november


Vitaal Breda

25 november 2021

Aanvang 14.30 uur

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Koers op vitaliteit!

Koers bepalen, koers houden. Waarom heb je in het verleden gekozen voor een bepaalde koers? Brengt deze koers je nog wel op je eindbestemming? Welke invloeden spelen er of hebben er gespeeld en hebben invloed op je koers? Om groei op vitaliteit te realiseren moet je weten waar je staat en waar je naartoe wilt en inzetten op wat op dat moment nodig is. Ga samen met onze experts op reis! Laat je inspireren, leer van anderen en ontmoet andere gelijkgestemden en experts. Bepaal je koers en  ga aan de slag met jouw ideale gezonde werkvloer

Lees meer


sports + vitality

Aftermovie van vorige editie

Video Aspect Ratio: 4:1

This is a background video Unit

Laat je inspireren

Leer van anderen

Ontmoet experts

Datum

25 november

Toegang

€ 49,-

Programma

13:30 - 18:00

Locatie

SPORTS Vitality HUB Breda

Oosterhoutseweg 105, Breda

Programma

De komende weken maken we het programma verder bekend. Zo gaan we in gesprek met experts uit het werkveld. We gaan je inspireren met voorbeelden vanuit het bedrijfsleven en gaan we in verschillende sessies ook zelf aan de slag met het bepalen van de koers en vitaliteit voor een gezonde werkvloer.


Hieronder het voorlopig programma:

13.30 - 14.00 uur Inloop en netwerken
14.00 - 14.15 uur Welkom
14.15 - 14.45 uur Keynote spreker
14.45 - 15.00 uur Uitleg workshoprondes
15.00 - 15.30 uur Workshopronde 1
15.30 - 16.00 uur Pauze en netwerken
16.00 - 16.45 uur Activatie programma
16.45 - 17.15 uur Workshopronde 2
17.15 - 18.00 uur Netwerkborrel

Workshops en sprekers met koers op vitaliteit

Yolanda Buchel
Chief Coaching & Content Officer,   Co-founder Woosh5

Over vitaliteit, veerkracht & diversiteit

Door Corona is het heel duidelijk geworden hoe ieder mentale fitheid nodig heeft om soepel mee te kunnen bewegen met alle veranderingen en onzekerheden die bij de realiteit van vandaag horen. Nu maakt de diversiteit van je medewerkers wel uit hoe mentale fitheid ofwel veerkracht voor hen relevant is: ambitieuze millennials, jonge, jonglerende ouders, senioren in hun derde loopbaanfase, medewerkers in rouw, onrustige professionals die een volgende stap willen zetten, voor het eerst leidinggevenden etc. Met WOOSH5 hebben we afgelopen 6 jaar ervaringen gebouwd om deze diversiteit te kunnen tacklen en zo een vitale werkvloer te bouwen.

Voor deze workshop op 25 november ga je van tevoren aan de slag met het invullen van de WOOSH5 vragenlijst Veerkracht opdat je je veerkrachtprofiel in beeld krijgt. Interessant om die feedback al te krijgen en beter grip te krijgen hoe de draaiknoppen van veerkracht werken. Yolanda Buchel, co-founder van WOOSH5, pakt al je vragen rondom deze veerkracht meting op, deelt data analytics en klant ervaringen en gaat in gesprek over jullie business cases.

Ingrid Zijlmans
Vitaloog® en Vitaliteitsmakelaar® + Founder Business Provit

Bewust én vitaal leiderschap 

Dé sleutel voor vitale en veerkrachtige organisaties van de toekomst!

Vitale veerkrachtige leiders en medewerkers zijn cruciaal om te kunnen anticiperen op de snelle veranderingen in de wereld. Dat begint bij bewustwording!

De rol van leiderschap in organisaties verandert snel en fundamenteel. Dat vraagt iets van jou, als leider van je organisatie of team en leider van je eigen leven! Want leiderschap gaat wat mij betreft niet over alleen de formele leiders in een organisatie, maar over iedereen die er werkt.

Over Ingrid Zijlmans: Ruim 10 jaar begeleidde ik verandering, reorganisatie, groei en krimp. Mijn ervaring? Duurzame verandering ontstaat van binnenuit, wanneer mensen gezien en geraakt worden. Daar speelt leiderschap een cruciale rol in! "Ik neem je als Vitaloog® en Vitaliteitsmakelaar® graag mee in wat jij als leider kunt doen in het creëren van een vitale en veerkrachtige organisatie van de toekomst!"

Vitaliteitsmakelaar
Anita Verstappen
Co-Founder Vitaliteitsmakelaar® - Verbinder voor Vitale groei NL + Founder Preventivio

Vitaliteit in organisaties: "Wat is er echt nodig?"

Vitale medewerkers, wat kan ik als organisatie doen om de vitaliteit van de medewerkers te verhogen?

In deze workshop worden de aanwezigen meegenomen in de zes beleidsvelden die onderdeel uitmaken van de Vita-scan die ontwikkeld is door PreventiVIO. Per beleidsveld ontstaat er inzicht in de kracht die er al is binnen het beleidsveld en welke ontwikkelmogelijkheden er zijn binnen datzelfde beleidsveld.

Je sluit de workshop af met een concreet idee welk beleidsveld aandacht nodig heeft en wat er gedaan kan worden om de vitaliteit binnen de eigen organisatie te vergroten. Met de workshop Vitaliteit In Organisaties krijg je inzicht in de energie- en stressbronnen op zowel organisatie- als functie niveau. Dit wordt visueel weergegeven in een vita-model. Je ontdekt op welke aspecten jij wel of geen invloed hebt, waardoor je weet welke toekomstige acties voor jouw organisatie effectief zijn om vitaliteit te optimaliseren.

Anita Verstappen is vitaliteitsmakelaar® en houdt zich bezig met vitaliteit in organisaties. Dit wordt aangepakt door middel van maatwerk. “We proberen het onzichtbare zichtbaar te maken. Het gaat om de mensen, de medewerkers in de organisatie.” Anita maakt gebruik van een scan waarbij er gekeken wordt naar de gezondheid, het werkklimaat, loyaliteit en continuïteit. De huidige situatie vergt veel flexibiliteit en veerkracht. “Het is belangrijk dat je de balans terugvindt. Het is essentieel dat we op alle domeinen bezig zijn met vitaliteit.”


Ingrid Zijlmans
Vitaloog® en Vitaliteitsmakelaar® + Founder Business Provit

Vitaliteit en Duurzame inzetbaarheid! Last of Kans?

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, wat levert het op? En wat kost het als je medewerkers niet fit zijn? Welk beleid is effectief en levert het meest op? Misschien ben jij als HR manager of Directeur al lang overtuigd, maar heb je nog met stakeholders te maken die zoeken naar onderbouwing van jouw verhaal?

Daar is TNO en NPDI (Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid), de tool Kosten baten duurzame inzetbaarheid (KOBA-DI) voor ontwikkelt. Deze tool brengt de huidige status van je organisatie in kaart en geeft antwoord op deze vragen.

Zo bepaal je onderbouwd en doelgericht je prioriteiten, strategie en beleidsmaatregelen en profiteer je van een gezond bedrijf met gezonde, gemotiveerde en productieve(re) medewerkers. Nu en in de toekomst. 


Over Ingrid Zijlmans: Ruim 10 jaar begeleidde ik verandering, reorganisatie, groei en krimp. Mijn ervaring? Duurzame verandering ontstaat van binnenuit, wanneer mensen gezien en geraakt worden.

Ik laat je als Vitaloog® en Vitaliteitsmakelaar® kennismaken met de mogelijkheden van deze tool. 

Ik laat me inspireren en schrijf me snel in!

Reserveer nu je plek!