Online communities: wat nog te verwachten in 2022?
27 juni 2022 

Online communities: wat nog te verwachten in 2022?

Op het hoogtepunt van de pandemie werden we voortdurend herinnerd aan het cruciale belang van menselijke verbondenheid en de lokale gemeenschap. Als gevolg daarvan zetten steeds meer organisaties het creëren van een online community bovenaan hun to-do lijst of begonnen ze het op zijn minst te overwegen.

 

Online communities zullen in 2022 een vlucht blijven nemen omdat organisaties manieren zoeken om beter contact te leggen en samen te werken met klanten, collega's en gelijkgestemden. Het is zelfs zo dat 56% van de professionals zegt dat de leiding van hun organisatie communities als belangrijkste beschouwt sinds het begin van de pandemie.

 

Dus, wat kunnen we verwachten van community in 2022? 


De voortdurende opkomst van de community als business model


Het gemeenschapsdenken zal in 2022 de bedrijfsmodellen blijven beïnvloeden naarmate organisaties manieren zoeken om hun activiteiten rond consumentenbetrokkenheid te verrijken met relevante en uitstekende consumentenervaringen.


Volgens The Direct to Community Economy Report, "stappen bedrijven over van het MVO-tijdperk naar een tijdperk van 'purpose as strategy' en erkennen ze hun rol en verantwoordelijkheden in de gemeenschappen die ze dienen. Innovatieve consumentenmerken gebruiken een community-geleide aanpak om te herdefiniëren wat het betekent om aan hun klanten te 'verkopen'."

 

In 2022 kunnen organisaties die de overstap kunnen maken van het simpelweg leveren van een product of een dienst naar het opbouwen van een levendige community een buitengewoon concurrentievoordeel ontsluiten en een superieur bedrijfsmodel creëren dat voordelen biedt zoals:

  • Verhoging van de levenslange waarde van klanten
  • Lagere servicekosten
  • Lagere acquisitiekosten
  • En meer

CMX's Community Industry Report 2021 benadrukt het toenemende belang dat organisaties hechten aan een community, omdat ze de waarde ervan voor hun bedrijf inzien. Volgens het rapport is 86% van de professionals het erover eens dat een community van cruciaal belang is voor hun missie en 69% denkt dat hun organisatie het komende jaar de investeringen zal gaan verhogen. 

Het creëren van een community kan een uitstekende strategie zijn voor elke organisatie.


Meer focus op uitstekende inhoud


We leven in een wereld van content overload. Het internet verdubbelt nu elke twee jaar in omvang, wat resulteert in een 50-voudige groei van content en data. Deze explosie van content betekent dat veel content simpelweg niet wordt gezien. En onze beperkte aandachtsspanne betekent dat als we niet onmiddellijk vinden wat we zoeken, we het elders zoeken. 

Het bieden (en faciliteren) van boeiende content is essentieel voor het groeien en onderhouden van een bloeiende community.

 

Als je dus wilt opvallen, moet je je richten op content die echt waarde toevoegt aan je community leden. Inhoud die spreekt tot je publiek en hun uitdagingen. Inhoud die nuttig en inspirerend is.

 

Wees creatief voor de inhoud van je community. Vertel het verhaal van de community - interview opmerkelijke mensen (ondernemers, changemakers, personeel, etc). Luister hier bv de podcasts van Sports + Vitality. Ga in op kritieke uitdagingen en promoot succesvolle mijlpalen. Experimenteer met verschillende content formats en kijk wat de beste resultaten oplevert voor het publiek: hapklare video's, "vraag maar raak"-sessies, branded content op verschillende kanalen, etc


De kunst van het verzamelen van relevante content, om die vervolgens op een aantrekkelijke manier te delen.


Communities zijn content hubs, Een content hub is een verzameling van branded content over een specifiek onderwerp of onderwerp. Het bevat artikelen, video's, infographics en andere vormen van content waarmee gebruikers een diepe duik kunnen nemen in een specifiek gebied waarin het merk een autoriteit of expert is. Content hubs zijn niet: Middelen om uw producten of diensten te verkopen. 

Vergeet ook niet om gebruik te maken van door leden gegenereerde content. Zoek uit wat de beste manier is om content van leden te gebruiken zodat je community kan floreren!

 

Betere samenwerking tussen marketing- en community teams

 

De dagen van grote advertentie-uitgaven en "cold outreach" zijn misschien geteld. Besluitvormers zijn nu op zoek naar eerlijke feedback en betrouwbare kennis van collega's. Als gevolg daarvan zijn marketingteams nu op zoek naar meer authentieke, op connectie gebaseerde marketingstrategieën.

 

Communities kunnen nieuwe potentiële klanten aantrekken, prospects omzetten in betalende klanten en mensen informeren over producten en diensten. Communities blijven hun waarde bewijzen en krijgen een binnen organisaties steeds meer voorkeur om ze te koppelen aan de bedrijfsdoelstellingen. Als gevolg hiervan kunnen we een betere samenwerking verwachten tussen community- en marketingteams om community brede doelen te bereiken.

 

De meeste communities bieden ruime mogelijkheden om content te benutten die aansluit bij de behoeften van marketing, van klantverhalen tot levendige discussies op het forum. Ook het tonen van de community op de marketing website laat het ecosysteem zien dat rond producten en diensten is opgebouwd, waardoor deze extra waarde krijgen.

Naarmate marketing- en community teams nauwer gaan samenwerken, is het essentieel om de prestaties van gedeelde doelstellingen te meten en boeiende verhalen te vertellen over de waarde van de samenwerking voor de rest van de organisatie

Het Sports + Vitality Community Platform is een alles-in-één platform voor communities. Wij verbinden impact-gedreven ondernemers, ontwerpers, innovators, investeerders en de publieke sector. Waarom? Vandaag actie ondernemen om het duurzame ecosysteem van morgen te creëren voor een gezondere, sportievere samenleving. Naast onze eigen community stellen wij organisaties van elke omvang binnen het domein sport & vitaliteit in staat om volledig "white-label" communities te lanceren, te beheren en te laten groeien. Meer informatie neem dan contact met ons op.

Over de schrijver
Connector I Community Builder I Blogger I Podcaster I Speaker I Investor I Vitaliteitsmakelaar® Talks about #sports, #vitality, #innovation, #communities, and #entrepreneurship
Reactie plaatsen