Op zoek naar het vitaalste bedrijf van Breda
01 augustus 2022 

Op zoek naar het vitaalste bedrijf van Breda

Wendbaarheid, innovatie- en daadkracht vormen kerncompetenties voor toekomstbestendige en impactvol opererende organisaties. Een vitale organisatie staat op drie pijlers: de klant, het proces en de medewerkers. Een vitale organisatie is optimaal georganiseerd op het snijvlak van deze drie pijlers. Je kunt geen van deze drie verwaarlozen,want dan verliest de organisatie zijn vitaliteit. Voor een toekomstbestendige en wendbare organisatie zijn flexibel inzetbare medewerkers noodzakelijk, die zelf werken aan hun eigenontwikkeling.

In het najaar van 2022 gaat Sports + Vitality Breda en haar partners Stichting Vitaal Breda  en de Vitaliteitsmakelaars® vorm geven aan een lokale community: “De Gezonde Werkvloer Breda”. We gaan samen met lokale en nationale partners op zoek naar “Het vitaalste bedrijf van Breda”. Wij helpen medewerkers gezonder, gelukkiger en vitaler te worden met online en offline programma's door experts, waar zowel werknemers persoonlijk inzicht hebben in hun eigen vitaliteit en werkgevers inzicht verzamelen in de mate van vitaliteit binnen hun organisatie. Dit doen wij door middel van het inzetten van een collectieve vitaliteitsprogramma's. 8% van alle inkomsten vloeit terug in maatschappelijke gezondheidsprojecten in de gemeente Breda. Het creëren van lokale vitaliteitscommunities voor bedrijven en vitale aanbieders, waar programma's voor werkgeluk, fysieke en mentale gezondheid en duurzame inzetbaarheid van werknemers collectief worden afgenomen en zichtbaar wordt met data met als gevolg gezonde organisaties met vitale medewerkers.

Wat gaan we doen?
 Het laagdrempelig aanreiken van inzichten over de gezondheid van je werkvloer, welke gemakkelijk en collectief (op bedrijventerrein) omgezet wordt naar een duurzaam geïntegreerd programma (op maat) vanuit de behoefte van de werknemers. Dit moet leiden tot werknemers die beschikken over mogelijkheden en voorwaarden om nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd en competent het werk uit te voeren.

Wat willen we nog meer bereiken?
- Opwekken nieuwsgierigheid bij HR en CEO's van bedrijf in Breda

- Laagdrempelig aanbieden van een miniscan (gratis) om inzicht te krijgen in de huidige situatie

- Laagdrempelig aanbieden van een inspiratie programma voor HR medewerkers en medewerkers door inzet van de expertise vanuit het netwerk.

- Deelnemende bedrijven en organisaties eigenaar maken, welke moet leiden tot een duurzaam integraal programma

 

Meedoen als bedrijf of vitale aanbieder? Neem dan contact met ons op of kom een keer langs op de HUB in Breda.


Duurzame Inzetbaarheid


Over de schrijver
Connector I Community Builder I Blogger I Podcaster I Speaker I Investor I Vitaliteitsmakelaar® Talks about #sports, #vitality, #innovation, #communities, and #entrepreneurship
Reactie plaatsen