Sports Vitality Community

Over Sports + Vitality

Vanuit Breda bouwen wij aan een online en offline community platform, waar ambitieuze ondernemers en overheidsinstellingen samen komen en werken aan maatschappelijke uitdagingen en implementeren innovaties om werk- en leefomgevingen vitaler en gezonder te maken.

Het verhaal achter Sports + Vitality

Why?

Wij geloven dat we met onze passie voor sport, vitaliteit en innovatie het leven van mensen sportiever, gezonder en vitaler te kunnen maken                                                

How?

Dit doen wij door profit en non-profit organisaties met elkaar te verbinden en hen te helpen met hun groeiambities.                                                                                    

What?

We faciliteren met een online community en offline HUBS waar inspireren, ontmoeten, leren en creëren centraal staat en vraag en aanbod bij elkaar komt.   

Waar we vandaan komen

Met Brabantse roots en internationale ervaring bij gemeenten, bonden, start-ups, scale-ups binnen de domeinen sport, technologie en vitaliteit, was er in 2020 een behoefte om al die expertise bij elkaar te brengen onder 1 dak!

"Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder"

Arno, Marcel en Aswin zagen dat het landschap van sport & vitaliteit nog heel ver uit elkaar lag en er ontzettend veel wordt ingezet op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe innovaties. Na research en diverse gesprekken binnen het netwerk bleek dat er ontzettend veel behoefte is op het leggen van verbindingen op het gebied van sport & vitaliteit en het samenbrengen van ondernemers, profit en non-profit organisaties. De 1 heeft een maatschappelijke uitdaging en de ander heeft een concrete oplossing of is deze aan het maken.

Hierop ontstond het idee om zowel lokaal, regionaal, landelijk en internationaal de verbindingen aan te gaan en deze te gaan faciliteren in een (online) community. De eerste Sports + Vitality HUB in Breda was een feit. Startend met 3 bedrijfjes onder 1 dak!

Al snel bleek dat er behoefte was en zijn we binnen een jaar gegroeid naar meer dan 23 spelers op de HUB in Breda aan de Oosterhoutseweg 105. Samen met BOND Campus bouwen we aan een ontmoetingsplek met gelijkgestemden. Binnen het concept zijn er diverse mogelijkheden om aan te sluiten, kun je gebruik maken van alle ruimtes en is er de mogelijkheid om evenementen te organiseren en zijn we gaan bouwen aan een online community.

MEER DAN EEN NETWERK

Door te luisteren naar de behoeften van alle leden (online en offline) ontstaat er een programma van producten en diensten waar men gebruik van kan maken. We zetten in op de expertise van strategische partners om ondernemers te laten groeien, organiseren inspiratiesessies en bouwen aan een online academy en marktplaats


2020

Het jaar van corona, maar ook het jaar van de Sports + Vitality HUB. Door de aandacht van vitaliteit, sport en bewegen en het belang ervan om passende oplossingen te vinden voor een groot maatschappelijk probleem: "vitale burgers in een veerkrachtige samenleving" zijn we in een stroomversnelling gekomen en groeide de Sports + Vitality online community naar meer dan 350  (internationale) partners in 1 jaar.

Waar we naar toe willen groeien

Vanuit onze visie willen we dat Sports + Vitality de toegangspoort wordt waar vraag en aanbod binnen de domeinen Sport & Vitaliteit samen komt. Waar mensen elkaar online in de community en offline op meerder (internationale) HUBS kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen, inspiratie kunnen vinden, (van elkaar) kunnen leren maar vooral de samenwerkingen aangaan en creëren om leef- leer en werkomgevingen vitaler en gezonder te maken.

ONTWIKKELEN EN DOORGROEIEN

Sports + Vitality gaat zich volledig inzetten op de online community en offline HUBS. We blijven onszelf ontwikkelen en dagen het team en onze omgeving uit om onze ambitie waar te maken. Continue scouten van de markt, vragen en (maatschappelijke) uitdagingen ophalen en altijd inzetten op samenwerkingsverbanden. We willen innovaties stimuleren en ondernemers helpen om hun idee op de markt te brengen en ze te ondersteunen in hun groei. We faciliteren om samen het verschil te maken en groeien naar het grootste internationale  business netwerk op het gebied van sport & vitaliteit.

Daarom blijven we in beweging, gaan we het gesprek aan, maken uitdagingen bespreekbaar, lopen we graag voorop, zijn we soms een beetje eigenwijs, maar blijven we ontwikkelen aan de hand van de behoeften uit de samenleving en zoeken we samen met ondernemers naar passende oplossingen. 

Onderzoek en innovatie moet blijven en ondersteunen wij van harte. Maar het verbinden op het juiste niveau, waar vraag en aanbod bij elkaar komen, waar (nieuwe) samenwerkingen ontstaan met de juiste inzet van partners, dat is waar we voor gaan om onze "WHY" te kunnen bereiken:

     "Het leven van mensen sportiever, gezonder en vitaler te                 maken". 
             
                                                                                                                            

Community Platform

Sports + Vitality staat voor Inspireren, Leren, Verbinden en Creëren

We verbinden waardevolle organisaties met elkaar door middel van online en offline bijeenkomsten. Door waardevolle matches te zien en deze uit te lichten binnen het domein sport en vitaliteit, leveren waarde aan het netwerk, leren we van elkaar en maken we samen (nieuwe) business.

Groeien als ondernemer of als organisatie

Succesvol ondernemen is als je onderneemt in lijn met je persoonlijke waarden, binnen je persoonlijke kaders en voldoende progressie boekt richting je persoonlijke en zakelijke doelen.
Sports + Vitality helpt je met persoonlijke groei en met de groei van je bedrijf/ organisatie. Dit doen wij samen met partners uit het veld met een scherpe blik en expertise. We inspireren met de beste voorbeelden en trends via onze e-books, blogs, podcasts, video's, cursussen, webinars en evenementen.

We zetten e-learning en cursussen in en brengen gelijkgestemden bij elkaar om meer te leren op een manier die bij jou past en die voor de organisatie werkt. Samen zetten we de noodzakelijke stappen om als persoon en als team effectiever te worden, te groeien en succesvol te zijn.

Het team van de Sports Vitality Hub bestaat uit ervaren ondernemers, welke hun sporen hebben verdiend in verschillende domeinen. SVH is in 2020 ontstaan uit een samenwerking tussen SportsExperience en CoreVitality. Experts van sports tech innovaties en vitaliteit zijnsamen gaan werken en verenigt nu het beste van beide werelden


Wil je door 1 van de leden van het team gecoached worden of wil je op een congres of (online) event een inspirerende spreker over sport, vitaliteit, innovatie en of ondernemerschap? Wil je een keer sparren over wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op

Het team

Marcel de Visser

Vitaliteitsmakelaar®

Aswin Steenhof

Business development

Arno Hermans

Business initiator

Wil jij een impact maken in de wereld met jouw skills en werken bij één van de leukste bedrijven van Nederland?