Sebastian Vettel: Formule1 moet investeren in duurzaamheid
20 augustus 2022 

Sebastian Vettel: Formule1 moet investeren in duurzaamheid

De Formule 1 zou geld moeten investeren om de sport de verduurzamen. Dat vindt Sebastian Vettel. Met de groeiende belangstelling voor de sport zou de organisatie van de Formule 1 hulp kunnen bieden om de Grands Prix groener en duurzamer te organiseren.

In 2019 maakte de organisatie van de Formule 1 al bekend tegen 2030 klimaatneutraal te willen zijn. Vooral een efficiënt reisschema zou hieraan moeten bijdragen en ook moeten kantoren en fabrieken van de teams groener gaan opereren en recyclen. Ook werd duidelijk dat vanaf 2025 de races en aanverwante evenementen duurzamer worden georganiseerd en in het nieuwe motorreglement dat vanaf 2026 van kracht wordt is opgenomen dat de motoren overgaan op duurzamere brandstof.


Verantwoordelijkheid

Volgens Vettel neemt de belangstelling voor de sport alsmaar toe en dit is ook terug te zien in het aantal races op de kalender. De Aston Martin-coureur is dan ook van mening dat de organisatie van de Formule 1 financieel een bijdrage moet leveren aan de promotors van de Grands Prix, om hen te helpen de evenementen groener te maken. Tijdens World eX zei Vettel het volgende hierover: “Evenementen waar zoveel bezoekers op af komen, moeten ook hun verantwoordelijkheid nemen die bij de huidige tijd hoort. Er zijn veel dingen die beter kunnen, ten opzichte van andere grote evenementen, met name op het gebied van logistiek naar het circuit.”


Kennis autosport

De viervoudig-wereldkampioen is daarnaast van mening dat de kennis en techniek waarover men in de autosport beschikt, ook gebruikt kan worden voor de rest van de samenleving. Volgens Vettel worden motorsportevenementen kritischer bekeken dan bijvoorbeeld festivals of andere grote evenementen, terwijl deze niet per definitie meer vervuilend zijn.  “Juist aan degenen die niets met autosport hebben moeten we laten zien dat de techniek en innovatie waarover de Formule 1 beschikt uiteindelijk voor iedereen iets kan betekenen, of dat nou elektrisch, waterstof of iets anders is.”


BRON: Grandprixradio

Over de schrijver
"Most connected sportstech person in The Netherlands" / speaker future of sports / urban sports planning Arno Hermans is sinds 2009 actief in het domein van sportinnovatie. Binnen het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs richtte hij in 2011 de afdeling Sports Engineering op. En op 4 januari 2016 werd Europa’s eerste sports accelerator gelanceerd. Door zijn internationale focus weten buitenlandse bedrijven en organisaties Hermans regelmatig te vinden. Hij weet als geen ander hoe de sport innoveert. Een Australische evenknie gaf hem de titel: 'most connected sportstech person in The Netherlands'. Als aanjager van vernieuwing opereert hij nu vanuit het bedrijf Sports+Vitality BV. Met dit bedrijf beantwoordt hij maatschappelijke uitdagingen en implementeert hij innovaties om werk- en leefomgevingen vitaler en gezonder te maken. Voor Sport Knowhow XL schrijft hij op regelmatige basis op prikkelende wijze vanuit het internationale innovatieperspectief over de toekomst van de sport. Niet alleen nieuwe producten en diensten passeren de revue. Ook laat hij zijn licht schijnen over het sportbeleid en ontwikkelingen daarin. Voor meer informatie: arno@sportsvitalityhub.com. Zie ook www.sportsvitalityhub.com.
Reactie plaatsen