Speler in beeld: Dana Paat

Wij leggen verbindingen, inspireren, willen samen groeien en maken impact, dat is waar we voor staan! Via deze blogs brengen we ook graag onze spelers op de HUB of onze communityleden in beeld. Maar wie zijn al deze bedrijven die aangesloten zijn? Wat doen ze en welke voordelen hebben hun producten en of diensten? Waar zijn ze naar op zoek? En waarom zijn ze aangesloten bij de community van Sports + Vitality? We zetten 1 van onze spelers met deze serie blogs in beeld, met als doel je te inspireren.

Speler in beeld: Dana Paat

Missie

Ik ben op een missie om heel Nederland van onnodige rugpijn af te helpen. In mijn tienerjaren kampte ik zelf al met rugklachten, terwijl ik aan fitness deed en fanatiek danste. Het lag er niet aan dat ik niet voldoende aan beweging deed. Ik snapte niet waar het vandaan kwam. Mijn rugklachten werden na de zwangerschappen alleen maar erger. Ik vroeg me af wat ik er zelf aan kon doen om de klachten te verminderen, maar dat wordt ons tot op heden vanuit het zorgstelsel niet geleerd. Dus ben ik mijn eigen zoektocht begonnen…

De antwoorden vond ik tijdens mijn opleidingen bij Fysio Physics. Ik kwam erachter wat rugpijn veroorzaakt en hoe rugklachten te voorkomen en te verhelpen zijn. ‘Waarom krijgen wij dit niet geleerd?’ vroeg ik mij meteen af. Vanaf het moment dat ik mijn diploma Medical Fitness Instructor haalde, wist ik meteen dat ik mensen wilde leren hoe ze zèlf de regie kunnen nemen over hun rugklachten. Sindsdien ben ik blijven onderzoeken hoe ik mensen het beste van rugpijn af kan helpen. Uiteindelijk heb ik mijn eigen rugtraining programma’s ontwikkeld en worden duizenden mensen aan een gezonde rug geholpen middels mijn online rugtraining cursus.

Houdingsleer terug op het onderwijs

De meeste rugklachten ontstaan ten gevolge van een verkeerde houding. Helaas is de kennis rondom houdingsleer tegenwoordig compleet verdwenen in het onderwijs en in de opvoeding. Dat wreekt zich nu vooral bij de jeugd. Onderzoek toont aan dat er bij 73% de 9-jarige kinderen reeds uitpuilende tussenwervelschijven zichtbaar zijn op een MRI-scan, naast andere rugafwijkingen. Jonge kinderen hebben een rug dat vergelijkbaar is met een 60-jarige. Dat vind ik zorgelijk. Daarom heb ik een manier bedacht om de preventie van rugklachten te verbeteren door de wortel aan te pakken, bij de kinderen. Op jonge leeftijd valt de houding nog te corrigeren. Er is nog hoop!

Omdat er in Nederland nauwelijks aandacht wordt besteed aan de rugconditie van schoolgaande kinderen, heb ik speciaal voor de bovenbouw van het basisonderwijs een leuk en leerzaam rugtraining programma ontwikkeld, genaamd Archidome. Archidome helpt kinderen aan een goede houding door het doen van dagelijkse korte oefeningen die tevens bijdragen aan een gezonde groeiontwikkeling. Niet alleen de kinderen hebben baat bij dit rugtraining programma, maar ook de leerkrachten en ouders. Op die manier creëren we met zijn allen een eigen zorgsysteem om de preventie van rugklachten te verbeteren.
 Meer info: Archidomegame.nl

Circulair zorgsysteem

Om mijn missie te kunnen volbrengen, heb ik de hulp nodig van leerkrachten, ouders en bedrijven die het goede voorbeeld geven. Binnen de Sports & Vitality Hub vind ik ondernemers die mij ondersteunen tijdens mijn missie, met hun netwerk, advies en ervaring. Net zoals bij een ruimtemissie is de crew het belangrijkst. Samen kunnen wij de preventie van rugklachten verbeteren. Ga je mee op reis naar een gezonde rug?

 Kijk welke oplossing voor rugklachten bij jou past: danapaat.nl
 Of neem contact met mij op via: 06 14 11 85 89 of info@danapaat.nl.


Over de schrijver
Connector I Community Builder I Blogger I Podcaster I Speaker I Investor I Vitaliteitsmakelaar® Talks about #sports, #vitality, #innovation, #communities, and #entrepreneurship
Reactie plaatsen