Speler in beeld: Stichting Gezond Gamen
06 juli 2022 

Speler in beeld: Stichting Gezond Gamen

Game jij gezond?  

Maak je je zorgen om je eigen game-gedrag of dat van een ander? Stichting Gezond Gamen geeft advies en begeleiding om gamen weer een gezonde plek te geven! Stichting Gezond gamen is sinds kort gevestigd op de Sports + Vitality HUB in Breda
Gamen is een van de minst begrepen hobbies van Nederland. Vanuit ons game-team zagen we geregeld jongeren met een gespannen relatie met hun ouders, een slecht slaapschema of problemen op school. Altijd was de reactie uit de omgeving: stop met zoveel gamen. Maar voor veel gamers is gamen juist een bron van plezier en sociaal contact. Als je dat weghaalt, wordt het slechter. Wij kijken verder dan het gamen. Wat is de achterliggende oorzaak van het probleem en hoe kunnen we dat aanpakken? Wij helpen gamers met de échte problemen.

'Waarom stop je niet gewoon?'

Voor de een is gaming onschuldig tijdverdrijf, voor de ander een essentieel onderdeel van hun leven. Een onderdeel dat zij niet kunnen verliezen. Hulp zonder het gamen af te wijzen, dat is waar wij voor staan.

Wij begrijpen gamers
Want we zijn gamers. Al sinds 2010 zijn we actief in de Nederlandse en internationale gaming- en esports-scene. We organiseren game-toernooien, verzorgen hoogstaande livestreams en begeleiden spelers op topniveau. In die tijd hebben we ontzettend veel spelers leren kennen. In onze gesprekken zagen we geregeld dat spelers niet lekker in hun vel zaten. We hielpen hen, bijvoorbeeld met een gezond dagritme en gaven advies voor hoe zij met hun ouders over gaming konden praten. Het zijn simpele trucjes, maar ontzettend impactful. Dat terwijl professionele hulpverlening hen vaak niet kon helpen. Dan werd er gezegd 'je moet minder gamen' of zelfs stoppen, wat de problemen juist verergerde. Wij hielpen een paar gamers, maar er zijn duizenden in Nederland met dezelfde struggles. Zij zijn niet verslaafd of ziek, maar hebben wel hulp nodig. Stichting Gezond Gamen is er voor hen. Professionele hulp met verstand van gamen.

 Op de hoogte blijven van de stichting? Neem een kijkje op de website>>>


Over de schrijver
Connector I Community Builder I Blogger I Podcaster I Speaker I Investor I Vitaliteitsmakelaar® Talks about #sports, #vitality, #innovation, #communities, and #entrepreneurship
Reactie plaatsen