Sport en bewegen zijn onmisbaar in een preventieve aanpak.
10 maart 2021 

Sport en bewegen zijn onmisbaar in een preventieve aanpak.

Ga naar je favoriete kanaal en beluister hieronder de podcast

Soundcloud

Spotify

Youtube

Apple Podcasts

Google Podcasts

 

“Om echt een gezonde leefstijl te stimuleren zal op landelijk niveau een doorbraak moeten komen. Het Preventieakkoord en het Sportakkoord moeten in elkaar opgaan en aangescherpt worden. Sport en bewegen zijn onmisbaar in een preventieve aanpak.”

Aan ambities geen gebrek. Jeanet van der Laan wil graag de Tweede Kamer in namens D66 en gaat vol voor de sportportefeuille. Zeker met haar achtergrond als wethouder, docent en voormalig leeuwin. Het heeft haar gevormd en ze wil nu landelijk de politieke vertaling maken. In de podcast put zij uit haar rijke verleden zoals de rijke schooldag. Hoe ziet de rijke schooldag eruit? Hoe kan het bewegingsaanbod in het onderwijs verder worden vergroot? We dromen over een school op een sportpark zonder hekken. Ziet Jeanet ook een rol voor de buurtsportcoaches in het onderwijs? Als wethouder in de gemeente Lisse ziet zij de Duin en Bollenstreek als Central Park. Die kan je op een spannende en uitdagende wijze vormgeven. Zij ziet ook voor de toekomst een nationale sportcommissaris. Wat houdt deze functie in? Jeanet haalt twee Spaanse steden aan waar zij van onder de indruk is als het gaat om de integratie van sport en bewegen. Ter afronding daagt zij een lijsttrekker uit voor een potje voetbal?

Soundcloud

Spotify

Youtube

Apple Podcasts

Google Podcasts

 

Podcast Jeanet van der Laan

Over de schrijver
Connector I Community Builder I Blogger I Podcaster I Speaker I Investor I Vitaliteitsmakelaar® Talks about #sports, #vitality, #innovation, #communities, and #entrepreneurship
Reactie plaatsen