Sports Tech Campus strijkt neer in Breda
04 september 2020 

Sports Tech Campus strijkt neer in Breda

Breda heeft de landelijke primeur van de Sports Tech Campus. Een locatie waar sport, vitaliteit en ondernemerschap samen komen. Een proeftuin voor bundeling van sport innovaties, sportinitiatieven en sportgeorienteerde startups. Sport eXperience draagt samen met Vitaal Breda bij aan een actieve samenleving. REWIN stond Arno Hermens van Sport Experience en Marcel de Visser van Vitaal bij om dit concept op een geschikte locatie in Breda te laten anden.  Zij willen van Breda de vitaalste gemeente van Nederland maken.

Met de Sports Tech Campus verbindt Sport Experience online al ruim 140 ondernemers. Een fysieke ontmoetingsplaats was de volgende logische stap. Voor accelaratieprogramma’s, hackatons, masterclasses en workshops. Die is nu gevonden. Zodra de RIVM richtlijnen het toestaan, kan dit een hotspot worden.

We zien goede kansen om ondernemers te ondersteunen met hun overlevingsstrategie samen met een breed netwerk. Met een plek waar regionale startups, maar ook buitenlandse bedrijven, voet aan de grond kunnen kijrgen in de Benelux. Hermens wil bedrijven met elkaar verbinden en ze de mogelijkheid geven te groeien. Met mooie voorbeelden van bijvoorbeeld app-ontwikkelaars die inzicht geven in het gebruik van mountainbike-routes, en het per smartphoe openen van een kastje met tafeltennis batjes en balletjes om in de openbare ruimte lekker te kunnen tafeltennissen.

Ondernemer Aert van der Goes, een goede bekende van REWIN, zal met zijn bedrijf Blackbear Goaly Armor in ieder geval ook regelmatig te vinden zijn op de campus aan de Archimedesstraat. Hij vindt hier alles wat hij als ondernemer in een niche-markt nodig heeft. Ondersteuning, netwerk, inspiratie en bovendien een stukje gezelligheid.  In totaal is er 200 m2 ruimte om te werken, met aansluitende vergaderruimte en opslag om zo in te spelen op de behoeften van startups en kleine, sport-georienteerde, innovatieve ondernemingen.

Zie ook: htSTC Breda

Over de schrijver
Connector I Community Builder I Blogger I Podcaster I Speaker I Investor I Vitaliteitsmakelaar® Talks about #sports, #vitality, #innovation, #communities, and #entrepreneurship
Reactie plaatsen