Sports + Vitality Podcast #16 Pascale Bruinen
19 juli 2022 

Sports + Vitality Podcast #16 Pascale Bruinen "Zelfherstel van binnenuit"

Pascale is schrijver, spreker en mental coach op het gebied van de mind-body connectie, zelfherstel en gezondheidsbevordering door het optimaliseren van je mindset. Op dit laatste gebied is ze ook ervaringsdeskundige. Zij leert je hoe je dankzij hersentraining jouw denk-, voel- en verbeeldingskracht bewust kunt inzetten om je gezondheid en leven in de best mogelijke richting te sturen. Inmiddels heeft ze zich al jarenlang intensief verdiept in deze materie en de wetenschappelijke onderbouwing daarvan. 
Pascale geeft lezingen en workshops over zelfherstel, de vergaande invloed van mindset op gezondheid en levensverwachting en manieren waarop beperkende overtuigingen kunnen worden overwonnen zodat doelen binnen bereik komen. Verder is Pascale initiatiefneemster van de Academie voor Zelfherstel. Het is de ambitie van de Academie voor Zelfherstel om het grootste kennis- en expertisecentrum van Nederland en België te worden op het gebied van alle bewezen effectieve en betrouwbare zelfherstelbehandelingen.


Klik hier verder om naar de Sports + Vitality Podcasts te gaan>>>

Academie voor Zelfherstel

Pascale is eigenaar van de Academie voor Zelfherstel, een online kenniscentrum voor particulieren en bedrijven waarin alle bewezen effectieve (d.w.z. wetenschappelijk onderbouwde) zelfherstelopties op één centrale plek worden samengebracht. Onder zelfherstel verstaat Pascale in dit verband alles wat mensen zélf kunnen doen om geestelijk en lichamelijk gezond te blijven, om sneller te herstellen na een ziekte, blessure of ingreep en om beter te kunnen omgaan met (chronische) aandoeningen en beperkingen. Want er zijn altijd nog opties om zelf je geestelijk en lichamelijk welzijn te vergroten.

De Academie voor Zelfherstel beschikt onder andere over een overzichtelijke databank van zelfherstelthema’s, inclusief een rijk en gevarieerd aanbod van workshops, lezingen en trainingen. Denk dan bijvoorbeeld aan workshops positieve mindset, zelfherstel bij burn-out, meditatie/mindfulness en zelfherstel bij chronische pijn.

Zodoende past de Academie voor Zelfherstel perfect binnen een efficiënte gezondheidszorg die steeds integraler wordt en waarin steeds meer een beroep wordt gedaan op zelfzorg, eigen regie en zelfredzaamheid. Via de Academie voor Zelfherstel kunnen mensen hierin op deskundige wijze worden begeleid en ondersteund, zodat ze hun kwaliteit van leven en onafhankelijkheid zelf kunnen optimaliseren.

Want zelfherstel is niet complementair, maar primair en elementair!

Nieuwsgierig? Klik hier voor de Academie voor Zelfherstel.Denk-, voel- en verbeeldingskracht als leefstijlinterventie

Pascale vertaalt deze wetenschappelijke inzichten alsmede haar persoonlijke ervaringen naar praktisch toepasbare tools voor gezondheidsbehoud- en bevordering. Zodoende is zij ervan overtuigd dat bewuste inzet van denk- en verbeeldingskracht een noodzakelijke aanvulling is op de reeds bestaande leefstijlinterventies zoals gezond eten, stoppen met roken, voldoende beweging, een goede nachtrust en regelmatig ontspannen.

Verbindende schakel tussen hoofd en hart

Als voormalig openbaar aanklager is Pascale de perfecte verbindende schakel tussen de wereld van de ratio (het hoofd) en de wereld waar alle magie plaatsvindt (het hart). Niet voor niets luidt haar slogan op deze website Feet on the ground, eyes on the stars. Pascale brengt deze niet alledaagse materie op geheel eigen wijze onder de aandacht: fris, niet zweverig en vaak met de nodige humor.


Pascale Bruinen

‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’

In juni 2021 komt Pascale’s derde boek uit bij uitgeverij AnkhHermes: ‘Zelfherstel van binnenuit: optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’.

Dit boek is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek waarvan de rode draad is dat je veel meer invloed hebt op je gezondheid dan je denkt. Maar het neemt je ook mee op een inspirerende ontdekkingsreis vol persoonlijke en bijzondere zelfherstelverhalen. Zo lees je wat Pascale heeft gedaan om supersnel en pijnloos te herstellen van een zware spoedoperatie. Maar er komen ook andere ervaringsdeskundigen aan het woord die met succes de eigen regie hebben genomen over hun gezondheid. Gewone mensen die buitengewone resultaten hebben behaald door gebruik te maken van datgene wat we allemaal al van nature in huis hebben: onze geestkracht.

Wil jij een van de eersten zijn die het boek kan lezen, klik dan hier.

Laat je inspireren door Pascale in deze podcast over "Zelfherstel van binnenuit"

Klik hier verder om naar de Sports + Vitality Podcasts te gaan>>>


zelfherstel van binnenuit

Over de schrijver
Connector I Community Builder I Blogger I Podcaster I Speaker I Investor I Vitaliteitsmakelaar® Talks about #sports, #vitality, #innovation, #communities, and #entrepreneurship
Reactie plaatsen