Stad wil openbaar zwembad van 355 meter lang bouwen in kanaal
23 juli 2022 
in Sport

Stad wil openbaar zwembad van 355 meter lang bouwen in kanaal

Stad wil openbaar zwembad van 355 meter lang bouwen in kanaal: “Eindelijk een plek om te zwemmen voor de Brusselaars” De Brusselaars vragen al langer om een plek waar ze tijdens snikhete dagen kunnen afkoelen, nu is er eindelijk hoop dat die er zou komen. Brussels eerste schepen Benoit Hellings (Ecolo) stelt voor om een openbaar openluchtzwembad van maar liefst 355 meter lang te bouwen op het kanaal.

Na een snikhete week in België en ook in Brussel is de nood aan koelte-eilanden voor de stad weer brandend actueel. Veel opties zijn er echter niet, of zelfs geen tot voor kort. Naast het kanaal in Anderlecht kwam er met FLOW een eerste, weliswaar klein, openluchtzwembad. Helaas zijn de plaatsen in dat zwembad in een mum van tijd gereserveerd bij warm weer. Daarom stelt Benoit Hellings, Schepen van Klimaat en Sport in Stad Brussel, een ambitieus, ecologisch en toegankelijk project voor: een openbaar openluchtzwembad in het hart van het kanaal, langs de Akenkaai.

“Kinderen doken en zwommen een paar weken geleden nog in het kanaal, precies op deze plek. Spijtig genoeg is het daar op dit moment niet geschikt om te zwemmen. Het is dus belangrijk dat er toegang tot water komt in het Brussels Gewest, op een plaats die gemakkelijk en snel bereikbaar is”, zegt Benoit Hellings, Eerste Schepen en Schepen van Klimaat en Sport van Stad Brussel

 

Zeven Olympische zwembaden

Het zwembad zou 13 meter breed en 355 meter lang kunnen zijn, dat zijn zeven Olympische zwembaden bij elkaar. Het zou bestaan uit een pierenbad, een speelzone, een duikzone, een zwemzone en ook een strand om op te ontspannen. De site zou 480 bezoekers tegelijkertijd kunnen verwelkomen, dat is een totaal van 2.400 mensen per dag. Zo krijgen de Brusselaars de kans om dicht bij huis verkoeling te vinden.

De totale bouwkosten van de infrastructuur worden geraamd op 11,5 miljoen euro. De exploitatiekosten worden geraamd op nagenoeg 500.000 euro per jaar, inclusief personeel.

Meer info: 

https://www.bruzz.be/stedenbouw/stad-wil-groot-zwembad-kanaal-dit-kan-het-hofstade-van-brussel-worden-2022-07-22

https://www.bruzz.be/stedenbouw/haven-en-minister-positief-over-kanaalzwembad-voor-een-goed-project-vinden-we-wel-geld

Samen met Sports + Vitality een #challenge uitzetten in jouw gemeente? https://www.sportsvitalitychallenges.com/

   


bron: Het Laatste Nieuws (Belgie)

Over de schrijver
Connector I Community Builder I Blogger I Podcaster I Speaker I Investor I Vitaliteitsmakelaar® Talks about #sports, #vitality, #innovation, #communities, and #entrepreneurship
Reactie plaatsen