Tech en voetbal ontmoeten elkaar tijdens de FIFA World CUP™ 2022
27 juli 2022 
in Sport

Tech en voetbal ontmoeten elkaar tijdens de FIFA World CUP™ 2022

Onlangs kondigde Adidas aan dat de officiële wedstrijdbal 'Al Rihla' voor de FIFA World Cup™ 2022 voorzien zal zijn van nieuwe 'connected ball'-technologie. Deze technologie zal het VAR-systeem verbeteren door een ongekend niveau van gegevens en informatie te bieden aan wedstrijdofficials voor het nemen van snellere en nauwkeurigere beslissingen op het grootste podium van allemaal.

 Het is de 14e FIFA World Cup-bal die door Adidas wordt geproduceerd, en dankzij de gedetailleerde productie en het ontwerp is de bal gemaakt om het spel met hoge snelheid te verbeteren, omdat hij sneller vliegt dan elke andere bal die in het toernooi wordt gebruikt.


Ophangsysteem
Een nieuw adidas ophangsysteem maakt het mogelijk de meest nauwkeurige bewegingssensor ooit te gebruiken in een officiële wedstrijdbal van het WK, die elke aanraking van de wedstrijd met een snelheid van 500 keer per seconde volgt.

De 500Hz IMU (inertial measurement unit) bewegingssensor in de bal maakt het mogelijk om zeer nauwkeurige gegevens over balbewegingen te verzamelen en binnen enkele seconden door te geven aan de wedstrijdofficials tijdens het toernooi

adidas kondigt aan dat de officiële wedstrijdbal van de FIFA World Cup™ 2022 voorzien zal zijn van nieuwe connected ball-technologie, die gebruikt zal worden om het VAR-systeem te verbeteren door een ongekend niveau van gegevens en informatie te bieden aan wedstrijdofficials, zodat zij sneller en nauwkeuriger beslissingen kunnen nemen op het allergrootste podium.

Deze nieuwe technologie, die is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de FIFA en KINEXON, leiders op het gebied van geavanceerde sensornetwerken en edge computing, stelt de Video Match Officials voor het eerst in staat om live gegevens te bekijken door automatisch zeer nauwkeurige informatie te verstrekken, 500 keer per seconde, over wanneer een speler de bal heeft aangeraakt.

Het zal helpen bij het informeren van buitenspelsituaties en bij het detecteren van onduidelijke aanrakingen, waardoor uiteindelijk de kwaliteit en snelheid van het VAR-besluitvormingsproces wordt verbeterd.

 

Bron: Adidas - news


world cup

Over de schrijver
Connector I Community Builder I Blogger I Podcaster I Speaker I Investor I Vitaliteitsmakelaar® Talks about #sports, #vitality, #innovation, #communities, and #entrepreneurship
Reactie plaatsen