Urban Sports in combinatie met Cultureel erfgoed
15 augustus 2022 

Urban Sports in combinatie met Cultureel erfgoed

GAME Streetmekka Esbjerg is een (urban) sport- en cultuurcentrum in een oud treindepot. Hier ontmoeten kinderen, jongeren en volwassenen elkaar. GAME is een top 150 NGO met bijna 20 jaar ervaring in het verlagen van de drempel naar de positieve sociale gemeenschappen van urban sport en cultuur. 
GAME is in 2002 opgericht in Denemarken met als missie duurzame sociale verandering te creëren door urban sports en cultuur. Samen met gelijkgestemde partners helpt GAME kinderen en jongeren uit kwetsbare gebieden en vluchtelingen. Naast het centrum in Esbjerg, zijn ze nog in andere Deense steden actief en in Ghana, Libanon, Noorwegen en Tunesië.
GAME is gevestigd in een voormalige onderhoudsloods voor locomotieven, gerangschikt rond een ronde draaischijf. Een typisch ruw industrieel gebouw - het locomotief-roundhouse - in een faciliteit die de nieuwe golf van opkomende ongeorganiseerde straatactiviteiten ondersteunt en omarmt. Het resultaat; een synergie van levendige straatcultuur en behoud van authentiek cultureel erfgoed. 

Programma 
In GAME Streetmekka Esbjerg kun je alleen trainen of deelnemen aan open trainingen. Je hoeft je niet aan te melden voor de trainingen - als je lid bent van GAME, kom je gewoon opdagen. 

Er zijn faciliteiten voor: Voetbal · Parkour · Basketbal · Skate · Scoot · Graffiti · Panna · Chill · Dans · Muziek

Ga je mee op inspiratiereis?
Als er een land is dat je als sport stakeholder zeker moet bezoeken, dan is het Denemarken. Binnen het sport en beweegdomein zijn ze een ware koploper. Niet alleen architectonisch maar ook conceptueel zijn zij toonaangevend.  Sports Vitality neemt je van 25 september t/m 29 september 2022 mee naar Denemarken. We verkennen Jutland en Funen per bus, ontmoeten sportvertegenwoordigers, bezoeken projecten, ontmoeten startups en zijn te gast bij sportaccommodaties. Ook zijn we een dag te gast op het Deense sportcongres. 

Deze reis is met name bedoeld voor ambtenaren en wethouders van gemeenten, samenwerkingsverbanden, provincies, rijksoverheden evenals medewerkers van hogescholen en universiteiten uit België en Nederland. Ook het bedrijfsleven of anderszins is uitgenodigd deel te nemen. Startups krijgen de mogelijkheid om zichzelf te presenteren voor Deense stakeholders.

Meer informatie over de inspiratiereis naar Denemarken>>>
Over de schrijver
"Most connected sportstech person in The Netherlands" / speaker future of sports / urban sports planning Arno Hermans is sinds 2009 actief in het domein van sportinnovatie. Binnen het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs richtte hij in 2011 de afdeling Sports Engineering op. En op 4 januari 2016 werd Europa’s eerste sports accelerator gelanceerd. Door zijn internationale focus weten buitenlandse bedrijven en organisaties Hermans regelmatig te vinden. Hij weet als geen ander hoe de sport innoveert. Een Australische evenknie gaf hem de titel: 'most connected sportstech person in The Netherlands'. Als aanjager van vernieuwing opereert hij nu vanuit het bedrijf Sports+Vitality BV. Met dit bedrijf beantwoordt hij maatschappelijke uitdagingen en implementeert hij innovaties om werk- en leefomgevingen vitaler en gezonder te maken. Voor Sport Knowhow XL schrijft hij op regelmatige basis op prikkelende wijze vanuit het internationale innovatieperspectief over de toekomst van de sport. Niet alleen nieuwe producten en diensten passeren de revue. Ook laat hij zijn licht schijnen over het sportbeleid en ontwikkelingen daarin. Voor meer informatie: arno@sportsvitalityhub.com. Zie ook www.sportsvitalityhub.com.
Reactie plaatsen