URBAN SPORTS PLANNING

Roomley Udenhout

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Loes van Rijnsbergen

Architect Loes van Rijnsbergen kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak binnen gebiedsontwikkeling, utiliteitsbouw, monumenten en integrale duurzaamheid. Haar sterkte is het verbinden van partijen en ervoor zorgen dat er een oplossing ontstaat die door allen wordt omarmd. Haar ontwerpfilosofie is “mensgericht” en  "door de natuur geïnspireerd”. Ze schroomt niet om kansen te zien en te komen met onverwachte oplossingen. Installatiearme en gezonde gebouwen met maximaal gebruikscomfort, met functionele efficiëntie en met (innovatieve) duurzame oplossingen zijn daarbij haar ultieme streven. 

Naast Loes, sluiten ook Servie Boetzkes en Ruud Oerlemans aan. 

expert sessie

dinsdag

06-07-'21
10:30

URBAN SPORTS PLANNING

sporthal de Roomley Udenhout

gratis voor leden van de Urban Sports Planning community, niet-leden betalen € 50,- ex BTW.

Sporthal de Roomley in Udenhout is de winnaar van de innovatieprijs sportaccommodaties 2021. De hal is de afgelopen jaren compleet verbouwd en in augustus 2020 opgeleverd. De Roomley is een duurzaam gebouw waar iedereen in een gezonde omgeving kan sporten.


Uniek aan de Roomley is de isolatie. Via een nieuwe techniek is stro als circulair isolatiemateriaal in de gevel geblazen. De renovatie is onderdeel van Up-Straw, een Europees samenwerkingsproject. Bij de verduurzaming van het gebouw is ook gekeken naar het totaalplaatje. Ook de buitenruimte van de sporthal en de plannen voor de wijk zijn meegenomen. Denk aan parkeerplannen, de omgeving klimaat adaptief inrichten en duurzame warmte en koude opwekking. Daarnaast zijn oude gymmaterialen duurzaam hergebruikt. Een oude springkast is omgetoverd tot teamtafel, turnmatten zijn gebruikt voor een nieuw zitje en de letters van de oude gevelverlichting zijn gebruikt voor speelse binnenverlichting. Het pand is met ‘nul op de meter’, gasloos, zonnepanelen en een warmtepompinstallatie helemaal klaar voor de toekomst.


Ook een aantal interessante ontwerpprincipes zijn ingebracht waarbij rekening wordt gehouden met de directe omgeving evenals de sociale veiligheid. Loes neemt ons mee van idee tot realisatie. Leden Urban Sports Planning Community: gratis (zie persoonlijke uitnodiging).

Niet-leden: € 50,- ex BTW, klik HIER om je aan te melden.

REGISTRATIE

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en unieke link voor deelname aan deze sessie. Je kan tijdens de sessie via de Q&A je vragen voorleggen. 


Leden van de Urban Sports Planning Community ontvangen een persoonlijke uitnodiging met inschrijflink. Hou je email in de gaten.


LET OP: het kan zijn dat je bevestigingsmail in je spambox beland. Ben hier bewust van. 

INSPIREREND VERBINDEN

Geïnspireerd zijn leidt vaak tot inspirerend zijn voor anderen. In deze community prikkelen we je nieuwsgierigheid, zetten we je in beweging, brengen we positiviteit, bieden we perspectief, laten we jouw creativiteit naar boven komen, laten we je denken in mogelijkheden en geven jou energie.