URBAN SPORTS PLANNING

wat is het en wat kan ik ermee?

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Arno Hermans

Het is niet vanzelfsprekend dat sport in verband wordt gebracht met innovatie en technologie, maar de wereld verandert snel. Hermans is opgeleid verkeersplanoloog met een passie voor sport. Hij heeft zijn fascinatie voor innovatie verweven met sport en bewegen. Dat is precies wat hij begin 2015 deed toen hij Sport eXperience oprichtte. Hij is nu één van de co-founders van Sports+Vitality BV. Hij schrijft op regelmatige basis op prikkelende wijze vanuit het internationale innovatieperspectief over de toekomst van de sport. Niet alleen nieuwe producten en diensten passeren de revue. Ook laat hij zijn licht schijnen over het sportbeleid en ontwikkelingen daarin.

Omschrijf Hermans als business initiator en aanjager van vernieuwing. Zijn motto luidt dan ook: “inspiration through involvement”.

info sessie

Dinsdag

01-06-'21
10:30

URBAN SPORTS PLANNING

sport en bewegen vanuit de ruimtelijke context

voor medewerkers bij de overheid en/of sportbedrijf

Op 1 juni organiseert Sports+Vitality BV de gratis info sessie over Urban Sports Planning. Arno Hermans vertelt tussen 10:30 uur en 11:30 uur online meer over deze vernieuwende aanpak. Deze info sessie is exclusief voor medewerkers bij de overheid en/of sportbedrijf.  

Door urban sports (bewegen), sports planning (sport) en urban planning (ruimte) te combineren introduceren we een nieuwe term: URBAN SPORTS PLANNING. Het biedt een nieuwe kijk op sport en bewegen vanuit de ruimtelijke context. Het gaat hierbij om sportfaciliteiten zoals sportparken, sporthallen en de openbare ruimte. 

Het Urban Sports Planning concept vloeit voort uit meer dan 4 jaar internationaal onderzoek. Door intensief contact en bezoeken in Scandinavië, validatie onderzoek in België en Nederland en een uitgekiend internationaal netwerk is alle kennis en ervaring gebundeld. Dit gaan we delen.


Tijdens de info sessie kan je het volgende verwachten:

  • Uitgebreide uitleg over het vernieuwende concept
  • Inspirerende voorbeelden
  • Hoe werkt de community
  • En ook kan je jouw vraag voorleggen


In de toekomst worden vanuit de Urban Sports Planning community maandelijks expert sessies en community sessies georganiseerd. Hierover zal in de info sessie ook nader worden ingegaan. Binnen deze community staat inspiratie en verbinding centraal om op een vernieuwende manier naar de ruimte te kijken. Deze community is een initiatief van Sports+Vitality BV en is uitsluitend bedoeld voor mensen werkzaam bij overheden in België en Nederland. 

reacties uit voorgaande sessies

"Dit webinar heeft een groot aantal deelnemers van ons verrast. Het geeft een goed beeld over de mogelijkheden die er zijn om sport en bewegen in de openbare ruimte in te passen. Kleine voorbeelden voor quick wins en voorbeelden met een visie op lange termijn. Zeker aan te raden om juist ook collega’s zoals van communicatie, beheer, vastgoed en gezondheid uit te nodigen voor meer draagvlak voor dit thema." 

Dennis Zwartkruis - Gemeente Ede

"Het webinar geeft naast inzicht in de trends op het gebied van sportdeelname, veel inspirerende voorbeelden van sportieve crossovers in de openbare ruimte. Mooi om het webinar te volgen met collega's groen, stedenbouw, sport en spelen."

Marieke van Kan - Gemeente Nijmegen

INSPIREREND VERBINDEN

Geïnspireerd zijn leidt vaak tot inspirerend zijn voor anderen. In deze community prikkelen we je nieuwsgierigheid, zetten we je in beweging, brengen we positiviteit, bieden we perspectief, laten we jouw creativiteit naar boven komen, laten we je denken in mogelijkheden en geven jou energie.