Vuurdoop van Sports + Vitality Podcast
05 april 2021 

Vuurdoop van Sports + Vitality Podcast

Het zit erop. Drie gasten, drie uur nieuwe inzichten hoe we in de toekomst sporten en bewegen. Voor mij persoonlijk een grote leercurve om een podcast te starten. Ik heb mezelf in het diepe gegooid met de Sports Vitality Podcast. Hoe gaan mensen reageren, en kan ik de luisteraar een uur lang boeien en prikkelen? En heb ik geen irritante stem? Het is ook altijd afwachten of mijn gasten de juiste snaar raken. Hopelijk is het gesprek geen herhaling van zetten of dat het juist slaapverwekkend wordt. Het is af en toe hard werken en soms gaat het vanzelf. Alle opstart is lastig en dat was het zeker. Gelukkig heb ik ook af mogen kijken bij de Ongekend Talent Podcast van Dennie van Diesen en de Vitaliteitspodcast van Marcel de Visser.

Inmiddels heb ik geleerd dat voorbereiding de sleutel tot vertrouwen is. Dan kan ik ook met een gerust hart de podcast inleiden en tot een einde brengen. Zowel met Dennie als Marcel heb ik het een en ander doorgenomen. Ze hebben me gecoacht zodat ik me vanaf het begin comfortabel voel. Een docent op de BUAS zei eens tegen mij: “je hebt de regie in handen tijdens een presentatie, jij weet namelijk wat er op de volgende sheet staat.” En dus je toehoorder niet. Vanuit die wetenschap geeft mij dit redelijk veel zelfvertrouwen. En door het onderwerp kan ik mijn kennis en expertise goed inzetten. Wanneer je gaat luisteren, dan zal je een structuur herkennen voor de eerste 5 tot 10 minuten. Daarna laat ik het gesprek de vrije loop waarbij we wel een aantal onderwerp de revue laten passeren. Maar je weet nooit welke kant het op gaat. Dat kan verrassend zijn.

In eerste instantie was en is de opzet om eens per maand een gast uit te nodigen in de studio. Hoe mooi is het dan dat ineens drie politici met sport in hun portefeuille hun medewerking verlenen aan een podcast van een uur. Stiekem ben ik daar best content mee. Ik denk ook dat deze mensen het gezicht van de sport zijn en worden in Den Haag. De SP en VVD hebben inmiddels veel voorstellen door de Kamer geloodst. En D66 is vooruitstrevend. Hopelijk zullen andere partijen ook hun steentje bijdragen.

Het was aan mij de taak om Jeanet van der Laan (D66), Michiel van Nispen (SP) en Rudmer Heerema (VVD) zich op hun gemak te laten voelen. Telkens ving ik mijn gasten op bij de ingang. Vanaf dan start eigenlijk de podcast al. Wat ik echt heb geleerd is dat als je een gaaf verhaal wilt ophalen, dan is het zaak om een ontspannen sfeer te creëren en de druk weg te nemen. Ondanks hun drukke agenda’s waren het mooie ‘huiskamergesprekken’. Openhartig, informeel en toekomstgericht.

Ik heb van de drie gesprekken veel kunnen leren. Ik was positief verrast over hun ideeën rondom onderwijs en sport en bewegen. Ook over de openbare ruimte en het verenigingsleven. En welke invloed heeft corona op de toekomst van sport en bewegen?

Genoeg gelezen! Ga lekker luisteren tijdens een lange wandeling. Of als ontspanning vanuit je stoel. Of in de auto. Je kan alle podcasts vinden op www.sportsvitalityhub.com/podcast.

 

Later in het jaar volgen nog:

André de Jeu

Bas van Veenendaal

Harry van Dorenmalen

Remco Hoekman

Rita van Driel

 

sports + vitality Podcast

Over de schrijver
Connector I Community Builder I Blogger I Podcaster I Speaker I Investor I Vitaliteitsmakelaar® Talks about #sports, #vitality, #innovation, #communities, and #entrepreneurship
Reactie plaatsen