Wat is de meerwaarde van een community?
17 mei 2021 

Wat is de meerwaarde van een community?

Communities zijn de laatste jaren steeds meer in trek en dat komt voornamelijk doordat mensen zich tegenwoordig steeds liever terugtrekken in zogeheten nichegroepen. Deze veranderde behoefte ligt ten grondslag aan de verschuiving van social media naar verschillende community platformen. In deze blog lees je de voordelen van het aansluiten bij een community. Lees snel verder!

Netwerk opbouwen

Het opbouwen van een relevant netwerk is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. In principe is netwerken het verzamelen en onderhouden van contacten die jou in je carrière op weg kunnen helpen. Wanneer jij bijvoorbeeld met een vraag of probleem zit en je weet hier zelf de oplossing niet voor kun je een beroep doen op jouw netwerk. Via een community komen gelijkgestemde mensen bijeen die elkaar in dit geval kunnen voorzien van de juiste informatie of skills. Hierbij is de uitspraak: twee weten (of kunnen) meer dan één duidelijk van waarde.

Samen ideeën uitwisselen en oplossingen bedenken

Een community biedt de mogelijkheid om jouw ideeën met andere leden te delen en te vragen naar hun mening. Zo wordt jouw vraagstuk of idee via verschillende invalshoeken beoordeeld en kun je met deze input verder. De waarde van communities is dat mensen elkaars problemen begrijpen en elkaar kunnen helpen om deze problemen op te lossen.

Kennis en expertise delen

Als lid van een community kun je jouw eigen opbouwde kennis en expertise over een bepaald vakgebied met andere leden delen. De echte kracht ligt hierin bij de wisselwerking tussen de leden van de community. Als jij laat zien dat je anderen wil ondersteunen en wil helpen dan zijn andere leden ook bereid om wat terug te doen waar jij je voordeel uit kunt halen.

Samenwerkingen aangaan

Het creëren van nieuwe samenwerkingen of het vinden van nieuwe opdrachtgevers begint bij het opbouwen van een relevant netwerk. Je kunt hierbij verschillende netwerkborrels bezoeken in de hoop dat je hier een relevant nieuw contact vindt, maar het aansluiten bij een community met hierin gelijkgestemden is hierbij vele malen interessanter. Wie weet haal jij jouw nieuwe opdracht wel binnen via een community of ontstaat er een nieuwe waardevolle samenwerking!

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden om jezelf aan te sluiten bij een community? Klik dan op deze link om meer te weten te komen over onze Sports+ Vitality Community!

 

Over de schrijver
Connector I Community Builder I Blogger I Podcaster I Speaker I Investor I Vitaliteitsmakelaar® Talks about #sports, #vitality, #innovation, #communities, and #entrepreneurship
Reactie plaatsen