Zijn buitensportscholen de toekomst van fitness?
19 oktober 2020 

Zijn buitensportscholen de toekomst van fitness?

Op 3 oktober opende Equinox zijn nieuwste sportschool in Hudson Yards in New York City. Traditioneel zou zo’n sportschool zijn gehuisvest in een goed ingericht gebouw: in het luxe winkelcentrum van Brookfield Place, een groots gebouw in ZoHo, of een kalkstenen gebouw aan de Upper East Side. In plaats daarvan ligt deze buiten met tijdelijk opgetrokken zwarte muren op een lege hoek van 30th Street en 10th Avenue.

Deze sportschool, Equinox + In the Wild genaamd , is volledig buiten. Loopbanden, crosstrainers en roei- en gewichtmachines bevinden zich allemaal onder een tent, evenals een fitnessstudio. De douches bevinden zich in een goed uitgeruste trailer en de kleedkamer is een strakke zwarte afdak. Op het terrein van het grasveld staan handdesinfecterende stations, evenals instructieborden: “Give Each Other Some Room”, luidt er een. “Suit Up: Maskers moeten ten allen tijde worden gedragen, behalve wanneer u actief aan het trainen bent”, luidt een ander. Dit is de tweede iteratie van Equinox in de open lucht. Vorige maand opende de eerste In the Wild-club in Los Angeles.

En het is heel goed mogelijk een concept dat hier zal blijven. Terwijl de wereld langzaam begint te heropenen te midden van de COVID-19-pandemie, blijven sportscholen over het algemeen gesloten of werken ze op sterk verminderde niveaus. (Vooral in New York City: binnenshuis zijn ze beperkt tot 25% capaciteit, en groepslessen zijn helemaal niet toegestaan.) Logisch: een afgesloten ruimte waar mensen zwaar ademen, lichaamsvloeistoffen verdrijven en apparatuur delen is rijp voor virale verspreiding. In Zuid-Korea werd een coronaviruscluster zelfs teruggevoerd tot een fitnesscentrum . Toch moeten mensen sporten, niet alleen voor hun fysieke welzijn, maar ook voor hun mentale gezondheid, aangezien bewezen is dat het angst en depressie vermindert.

Alles naar buiten verplaatsen, zoals restaurants deden, was het voor de hand liggende antwoord. Maar dat is een relatief onontgonnen concept voor de fitnessindustrie en zijn consumenten: zeker, restaurants hebben te maken met vergelijkbare beperkingen als sportscholen. Het verschil is echter dat veel eetgelegenheden al de infrastructuur, ervaring en precedent hadden om buiten zaken te doen . Bovendien zijn klanten gewend om buiten te dineren. Gewichtheffen buiten? Niet zo veel. Dus hoewel de naam In the Wild een ironische verwijzing was naar de locatie pal in het midden van een betonnen jungle, impliceert het ook iets anders: een avontuur in een relatief onbekende.

Dit is hoe het werkt. Om naar In the Wild te gaan, is een reservering vooraf via de Equinox-app vereist. U moet een specifieke trainingsles kiezen – of, als u wilt trainen in de algemene fitnesstent, een tijdvak van 45 minuten – via de app. Vervolgens moet elke deelnemer een gezondheidsverklaring ondertekenen die ervoor zorgt dat u geen symptomen heeft gehad of bent blootgesteld aan iemand met COVID-19. Bij aankomst neemt een medewerker je temperatuur aan de deur op. Equinox vereist dat alle leden stevige maskers dragen die hun gezicht en mond goed bedekken.

Ook de gezondheidsmaatregelen zijn streng. Er zijn op elk moment twee schoonmakers ter plaatse, met als taak elke machine grondig te reinigen met een door de FDA goedgekeurd ontsmettingsmiddel nadat een gast er klaar mee is. Er mogen geen hands-on correcties door trainers plaatsvinden. Dan is er een veiligheidsfunctionaris, die door de 15.000 vierkante meter grote ruimte dwaalt om de gezondheidsregels te handhaven. “Ze zijn hier voor naleving,” zegt James Gu, algemeen directeur van In the Wild,  ‘Als iemands masker niet goed is aangebracht, zullen ze hem vragen het op te trekken. Als mensen geen sociale afstand nemen, vragen ze wat ruimte. ”

Equinox is niet het enige bedrijf dat experimenteert met fitness in de open lucht: Pure Barre biedt lessen aan in Central Park in New York en de Navy Pier in Chicago. Ondertussen richt Physique 57 zich op in Battery Park. SoulCycle (ook eigendom van Equinox) houdt spin-lessen onder tenten in Hudson Yards en de Hamptons.

Wat echter uniek is aan Equinox, is de duurzaamheid ervan. Terwijl de andere voorbeelden aanvoelen als tijdelijke maatregelen – veel van genoemde pop-ups vragen sportschoolbezoekers om hun eigen uitrusting mee te nemen – is In the Wild een volledig functionele ruimte, met bijna alle fitness-toeters en bellen die je verwacht. (Zelfs voor na de training: er is een Broken Coconut-foodtruck ter plaatse die smoothies, matcha lattes en yoghurt serveert.) Bovendien zijn er verwarmingstoestellen in overvloed en kunnen ze de temperatuur van het gebied met maximaal 40 graden verhogen, indien nodig, waardoor trainingen worden gedaan mogelijk tot ver in de winter. “We blijven hier zo lang mogelijk”, zegt Gu. “En hopelijk ook op een aantal andere plaatsen.”

https://www.equinox.com/landing/outdoor-workouts

Over de schrijver
Connector I Community Builder I Blogger I Podcaster I Speaker I Investor I Vitaliteitsmakelaar® Talks about #sports, #vitality, #innovation, #communities, and #entrepreneurship
Reactie plaatsen